Görev süresi Ekim ayında dolacak olan Başbakan Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanına erken seçim ilan etme çağrısında bulunacak.
Avrupa Birliği yasama organı ve kararlarının yanı sıra bazı ülkelerde de kritik sonuçlar doğuran Avrupa Parlamentosu seçimleri, komşu ülke Yunanistan’da da etkili oldu.
Komşu ülke Yunanistan’da SYRIZA’nın 24, Yeni Demokrasi’nin yüzde 33 civarında oy almasıyla, iktidardaki SYRIZA koalisyonu birinciliği merkez sağdaki Yeni Demokrasi partisine kaptırdı. Bunun üzerine Başbakan Aleksis Çipras erken seçim çağrısı yaptı.
Öte yandan Yunanistan’ı etkileyen Avrupa Parlamentosu seçimleri Fransa’yı da etkiledi.
22 Sandalye ile birinci olan Marine Le Pen’in partisi Ulusal Cephe’nin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un liberal partisi En Marche hareketi ikinci, Yeşiller ise üçüncü olarak belirlendi.