Yılport Samsunspor'dan Ankaragücü maçında ki hakem kararlarına tepki!

Yılport Samsunspor'dan Ankaragücü maçında ki hakem kararlarına tepki!

Spor Toto 1.Lig 35.hafta karşılaşmasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşan Yılport Samsunspor TFF'e karşı bildiri yayınladı. Yılport Samsunspor'dan Ankaragücü maçında ki hakem kararlarına tepki!

Spor Toto 1.Lig 35.hafta karşılaşmasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşan Yılport Samsunspor TFF'e karşı bildiri yayınladı. Spor Toto 1.Lig yeni hafta karşılaşmasında 0-0 berabere kalan Yılport Samsunspor, play - off mücadelesinde yara alırken taraftarlar ve camiada hakem kararlarına büyük tepki geldi. Karşılaşma sonrasında MKE Ankaragücü Süper Lig'e yükselmeye hak kazanırken Yılport Samsunspor ise aldığı 1 puan ile play - off potasına katılmak için şansını sürdürmeye devam ediyor.

Yılport Samsunspor'da maç içerisinde hatalı hakem kararları sonrasında ise camia da sesler yükseldi. Özellikle karşılaşma içerisinde yapılan hakem kararları sonrasında sosyal medyada tepkilerini dile getiren Samsunspor'lu taraftarlar kulüpten de resmi açıklama beklemişti. Yılport Samsunspor ise kulüpten bir açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu'na mesajını iletti. İşte kulüpten yapılan o resmi açıklama..

YILPORT SAMSUNSPOR TFF AÇIKLAMASI!

"Son olarak 1 Mayıs günü Ankara Eryaman Stadı'nda oynadığımız MKE Ankaragücü müsabakasının 62. dakikasında oyuncumuz Tomane'ye yapılan müdahalenin 'aldatmaca' olarak yorumlanıp devam kararı verilmesi bizim adımıza bir art niyet göstergesidir. Bu karar, içinde bulunduğumuz zorlu dönemi avantaja çevirebileceğimiz bir haftada umutlarımıza engel olmuş, play-off'a katılma mücadelemizde bizi hedefimize yakınlaştırmaktan alıkoymuştur. Saha içinde oyuncularımızın mücadelesi ve emeğine yazık olmuş, saha dışında da taraftarımızın ve bir şehrin umudu kırılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu ve kurallarını, saha içinde adil yönetilen ve sürdürülebilen bir lig için göreve davet ediyoruz."

Yılport Samsunspor kulübü ve camiası yaptığı açıklamalar da verilen hatalı hakem kararları, hatalı kart verilmelerinin ardından yaptığı açıklama ile Türkiye gündemine oturdu. MKE Ankaragücü Yılport Samsunspor karşılaşmasında Ankara ekibine 1 puan yeterli olacak iken karşılaşmanın da 0-0'lık beraberlikle tamamlanması şampiyonluğu getirdi. MKE Ankaragücü ve Ümraniyespor 35. hafta karşılaşmaları sonrasında en yakın rakipleri ile puan farkını açarak Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

Geri kalan 3 haftada ise rakipler kozlarını paylaşırken play - off mücadelesi ise şimdiden alevlenmeye başladı. Son 3 hafta kalırken Yılport Samsunspor'un oynayacağı karşılaşmalar ise şu şekilde..

  • Boluspor Yılport Samsunspor
  • Yılport Samsunspor İstanbulspor
  • Tuzlaspor Yılport Samsunspor