12 Mayıs Fenerbahçe Açıklaması "ON YIL DEĞİL, BİN YIL GEÇSE DE UNUTMAYACAĞIZ"

12 Mayıs Fenerbahçe Açıklaması "ON YIL DEĞİL, BİN YIL GEÇSE DE UNUTMAYACAĞIZ"

Fenerbahçe gece yarısı saatlerinde 12 Mayıs yıl dönümünde sosyal medyadan ve resmi internet sitesinden açıklama yayınladı. Spor gündemine bomba gibi düşen paylaşımdan sonra sosyal medyada Fenerbahçe'li ve Galatasaray'lı pek çok taraftar paylaşım yaptı.

Fenerbahçe, 12 Mayıs 2012 yılında Spor Toto Süper Lig'de Süper Final adı altında düzenlenen derbi maçta Galatasaray'ı Kadıköy'de ağırlamıştı. Galatasaray'a 1 puanın yeterli olacağı maçta iki ezeli rakip de birbirinin kalesinde gol bulamadı ve maç 0-0'lık golsüz beraberlikle sonuçlandı. Bunun üzerine Galatasaray, 77 puanla şampiyon olduğu 2011-2012 sezonunda ezeli rakibi Fenerbahçe'nin stadında kupa kaldırma şansı buldu. Maçın bitmesiyle birlikte Galatasaray'lı oyuncuların orta alana koşmuş ve şampiyonluk sevinci yaşamaya başlatmıştı. Bir grup Fenerbahçe'li taraftarın sahaya yabancı madde atması, sahaya atlaması ise o gece yaşanan olayların fitilini ateşlemişti. Bir grup taraftarın sahaya atlamasının ardından polis ekipleri devreye girmiş ve saha içine giren taraftarlara biber gazı sıkmış ve cop ile müdahale etmişti. Polis müdahalesinin ardından stadın içinde bulunan pek çok taraftar sahaya atlamış ve Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tarihte eşine az rastlanır görüntüler ortaya çıkmıştı. Taraftarların orantısız güç kullanılarak staddan çıkartıldığı maçın ardından sarı- lacivertli taraftarlar sokaklara dökülmüş ve protestolara başlamıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise benzinlikte yakılan bir polis arabası ve pek çok kötü görüntü basına yansımıştı.

Fenerbahçe 12 Mayıs 2012 Paylaşımı

Olayların üstünden tam 10 yıl geçmesi nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınladığı metinler ile taraftarlarına ve spor camiasına seslendi. Fenerbahçe'nin açıklaması şu şekilde;

"3 TEMMUZ KUMPAS, 4 NİSAN SUİKAST, 12 MAYIS KOMPLODUR! ON YIL DEĞİL, BİN YIL GEÇSE DE UNUTMAYACAĞIZ

Devletin tüm kademelerini cebren ve hile ile ele geçirmiş Cumhuriyet tarihinin en kirli terör örgütünün gerçekleştirdiği 12 Mayıs saldırısının üzerinden bugün tam 10 yıl geçti.

12 Mayıs 2012’de, stadımızda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçının ardından tribünlerimizde ve stadımızın dışında hiçbir gerginlik yokken,

Büyük Fenerbahçe taraftarı, dönemin polisi, savcısı, medyasının tüm saldırısına rağmen son maça kadar mücadelesini sürdürmüş takımını gururla alkışlarken;

Kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk çocuk demeden masum taraftarlarımızın üzerine acımasızca biber gazı sıkılmış, Fenerbahçelilere coplarla saldırılmış, soyunma odası koridorları da dâhil tüm stadımız gaza boğulmuştu.

Karşımızdaki hainler tüm bunları yaparken bir de olayları kendileri başlatmamışçasına taraftarımıza vandal etiketi yapıştırmaya çalıştılar.

Kulübümüz, ne o günü ne de o günün görünen görünmeyen rol sahiplerini, masum taraftarımıza saldıran polis üniforması giymiş terör örgütü mensuplarını ve bir tarafta canını korumaya çalışan Fenerbahçe taraftarı varken karşı tarafta kutlama mücadelesi verenleri unutacak;

3 Temmuz kumpası, 4 Nisan suikast girişimi gibi 12 Mayıs’ı da ilk günkü duruşuyla hatırlayacak!

Ve FENERBAHÇE haksızca, hukuksuzca, kuralsızca kendisi ile uğraşanlara inat, maruz bırakıldığı zor günleri ve bunu yapanları, camiasının desteği ile tarihe gömmüş, yarınlarına sımsıkı sarılmıştır!

Bugün, o kara gecenin 10. yıl dönümünde,
Takımı, taraftarı, değerleriyle,
115 yıllık kökleri toprağın en güçlü ve en naif yanı,
Umut ve gurur saçan dalları, geleceğin feneri olan renkleriyle FENERBAHÇE ÇOK YAŞASIN…"

Fenerbahçe Taraftarlarından Camiaya Destek

Fenerbahçe taraftarı, kulüp tarafından yapılan açıklamanın ardından sosyal medyada kulüplerine, camialarına desteklerini gösterdi. Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı sosyal medyada paylaşım yaparak 12 Mayıs 2012'yi unutmayacaklarını paylaştı.

Twitter'da #KadıköyHatırası Trend Oldu

Sabah saatlerinde Galatasaray'lı taraftarlar 2012 yılında yaşanan olaylara atıfta bulunarak #KadıköyHatırası paylaşımları yaptı. GS Store'un o dönem çıkartmış olduğu Kadıköy Hatırası tişörtlerinin bir slogan haline dönmesi nedeniyle pek çok taraftar bu etiket ile paylaşımlar yaptı. Kimileri Fenerbahçe'yi kınadı, kimileri ise ezeli rakibinin sahasında kupa kaldırmış olmanın coşkusunu 10 yıl sonra hatırlattı.