MHP lideri Bahçeli'den Uygur davasının savunucusu Rabia Kadir’e açık davet!

MHP lideri Bahçeli'den Uygur davasının savunucusu Rabia Kadir’e açık davet!

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı bir açıklamada Uygur savunucusu Rabia Kadir'in ABD'de yaşadığını belirterek, “Türkiye ziyaretinin önünde olan engellerin kalkmasını temenni ederim." dedi.

Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, insan hak ve özgürlüklerinin hiçbir kalıp ve ideolojik sınırlamaya uymayacak kadar evrensel, herhangi bir konuma hapsedilemeyecek kadar kapsamlı, merkezi bir bakış açısına sahip olmadığını, çok ilkeli ve asli niteliklere sahip olduğunu vurguladı. Bahçeli, bu durumu hiçbir siyasi ve stratejik hesap için kullanılamayacağını belirterek, "İnsan, tüm varlıkların en saygıdeğeridir. Kötü muamele, işkence ve zulüm çok inciticidir. MHP'nin Türklerle, akrabalarıyla, sevenleriyle tarihi, kültürel ve manevi bağları vardır. dünyanın birçok yerinde yaşam ve hayatta kalma mücadelesi veriyorlar ve bu inkar edilemez. Daha önce 'Esir Türkler' davasının telaffuzunda ve anlatımında ifade edilen samimiyet ve derinlik, kamuoyunda çok çekingendi." dedi.

"KARDEŞLERİMİZİ ASLA UNUTMAYIZ"

MHP lideri Bahçeli'den Uygur davasının savunucusu Rabia Kadir’e açık davet

Doğu Türkistan'da yaşandığı görülen inanç ve insan haklarına ilişkin ihlallere değinen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Doğu Türkistan'da mazlum ve zulme uğrayan kardeşlerimizi, inanç ve insan haklarına tecavüzden hüküm giymiş kardeşlerimizi asla unutmadık, terk etmedik. Aramızda hudut biziz Mesafeler mesafeler olsada gönüllerimiz bir kanımız bir kaderimiz bir aslında Doğu Türkistan Türkiye İslam Milletinin mağdur ve mazlum semavi sancağıdır. Bu haftaki meclis grubu konuşmamda, Filistin Devlet Başkanı'nın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasındaki marazi açıklamalarını eleştirerek adaleti ve hakkaniyeti savunun dedim. Tabii bu konuşma çok etkilense de Rabia Kadir'in bana yazdığı mektubu okuyunca memnuniyetim arttı. Uygur davasının savunucularından Rabia Kadir şu anda ABD'de yaşıyor ve 80 yaşının üzerinde. Nedense uzun süre Türkiye'ye giremedi. Geldiğimiz bu aşamada Rabia Kadir'in ürkiye ziyaretinin önündeki engellerin kalkmasını ve ülkesiyle birlikte dileklerinin gerçekleşmesini en içten temenni ederim. MHP, Rabia Kadir'i karşılamaya hazır."

Kaynak:Gürses Gazetesi