İYİ Parti "Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayabilir" demişti. O iddiaya Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi!

İYİ Parti "Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayabilir" demişti. O iddiaya Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi!

İYİ Parti bundan kısa bir süre önce "Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayabilir." demişti. Bu iddiaya Kılıçdaroğlun'dan yanıt geldi. İşte detaylar...

Bugün Kemal Kılıçdaroğlu İYİ parti tarafından ortaya atılan adaylık iddialarına yanıt verdi. İddialara verdiği yanıt ile birlikte uzun süredir merak edilen adaylık konusunda uzun süre sonra Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gelmiş oldu.

İYİ Parti, kısa bir süre önce verdiği röportajda Kılıçdaroğlu adaylığına işaret etmişti. Bu iddia siyaset dünyasında gündem yaratırken, bugün o iddialara Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Bir süredir konuşulan bu konu ile birlikte, henüz Millet İttifakından bir adayın çıkmaması da iddiaların güçlenmesine neden olmuştu. İYİ Parti'nin verdiği röportajda Kılıçdaroğlu adaylığı iddiası ve adaylığı konusunda yorumları ise şu şekildeydi;

Yapılan röportajda;

"Kılıçdaroğlu, 3 Temmuz'da bizim ev sahipliğimizde yapılacak altılı masa toplantısında 'Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyorum' diyebilir."

Sözlerinin ardından İsmail Saymaz'ın "Kemal Bey'in adaylığını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna, İYİ Partili şu yanıtı vermişti;

"Partimize sürekli ziyaretçi geliyor. Çarşamba günleri grup toplantısı olduğu için ana baba gününe dönüyor. Geldikleri yerlerde, Kılıçdaroğlu aday olursa kimsenin oy vermeyeceğini söylüyorlarmış. 'O mu aday olacak?' diye bize soruyorlar. Biz 'Henüz karar vermedik' diyoruz. 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamayız' algısı oluşmuş. Bu sözlere hepimiz muhatap oluyoruz. Farklı düşünen bir kişi yok. 'Mecbur kalırsak veririz' diyenler var ama azınlıktalar. Mutlak çoğunluk aksini düşünüyor."

Bu iddiaların ardından da hem siyasiler tarafından hem de vatandaşlar tarafından yeni adayın kim olacağı oldukça merak edildi. Uzun bir süredir Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da bu iddiaların ardından bir yanıt gelmemesi, iddiaların güçlenmesine neden oldu. İddialar git gide güçlenirken, bugün Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konu ile ilgili yanıt geldi.

Kendisine adaylık konusundaki iddiaların yöneltilmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi;

“Benim adaylık açıklayacağım diye bir şey yok… Baştan alınmış bir kararımız var. Ne dediysek o… Kuralları baştan koyduk. Onlardan sapma olmadan da devam ediyoruz"

Bu açıklama ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığı konusunda ortaya atılan bu iddiayı yalanlarken, adaylık konusunda herhangi bir isim de vermedi. Tüm Türkiye tarafından Millet İttifakı adayının kim olacağı merak konusu iken, bu ismin henüz ne zaman açıklanacağı bilinmiyor.