Erdoğan'dan 'Körfez' çıkarması! Hedef, 25 milyar dolarlık yatırımın çekilmesi..

Erdoğan'dan 'Körfez' çıkarması! Hedef, 25 milyar dolarlık yatırımın çekilmesi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkmayı planladığı 3 ayaklı Körfez turunun detayları ortaya çıktı. Bu ziyaretler sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ortaklarının Türkiye'ye 25 milyar dolarlık bir yatırımı çekmeye çalıştıkları öğrenildi.

Türkiye ile Körfez ülkelerinin arasında yeni bir döneme girilmesi kapsamında ekonomik bağlar her geçen gün güçlenmektedir.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bir ziyaret programı gerçekleştireceğini bildirildi. Planlanan ziyarette çok sayıda anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

ABD merkezli Bloomberg haber ajansının Erdoğan'ın yatırımları ve diğer fonları Türkiye'ye çekmek için bir körfez turuna çıkacağını okuyucularıyla paylaştığı görüldü. Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan ziyarette, her iki ülke temsilcilerinin hazırlık aşamasında oldukları ve ekonomik bağları güçlendirmek için çalıştıkları kaydedildi.

Erdoğan'dan 'Körfez' çıkarması! Hedef, 25 milyar dolarlık yatırımın çekilmesi

İsminin açıklanmadığı Türk yetkililere dayandırılan Erdoğan'ın BAE'den sonra Suudi Arabistan ve Katar'a bir ziyaret planladığı öne sürüldü ve şunlar söylendi:

"Türk hükümeti, Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretlerde 25 milyar ABD doları tutarında yatırım çekme konusunda bir hedef belirledi."

'Türkiye ve BAE'den karşılıklı ziyaret'

Raporda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti, Bakan Mehmet Şimşek ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz arasında ülkede gerçekleşen görüşmeyi takip ediyor." ifadesi kullanıldı. Daha sonra BAE'li üst düzey bir heyetin iki ülke arasındaki yatırım işbirliğinin ayrıntılarını görüşmek için de ziyaret ettiği hatırlatıldı.

"Hedef: İşlem Hacmini İkiye Katlamak"

Yeni ekonomi ekibinin hedeflerinden bahseden Erdoğan, enflasyonu düşürmenin en büyük önceliği olduğunu hatırlatılırken; Türkiye'nin, ticaret hacmini ikiye katlamak için Mart ayında BAE ile bir anlaşma imzaladığı da belirtildi.

Kaynak:Gürses Gazetesi