Erdoğan'dan emekli maaş zamları ve enflasyonla mücadelede kararlılık açıklaması!

Erdoğan'dan emekli maaş zamları ve enflasyonla mücadelede kararlılık açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek Fırsatçılara ve açgözlülere hiçbir koşulda müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. Erdoğan, ayrıca emeklilere verilen zam oranlarını da değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek oyu alan eyaletlere yapacağı teşekkür ziyaretine Bayburt'tan başladı. Bayburt'u ziyaret ederek ilk turda yüzde 78.86, ikinci turda ise yüzde 82.45 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada katıldığı açılış töreninde bölge halkına kendisine destek verdiği için teşekkür etti.

Bayburt Vilayet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, illere ve bölgelere yatırım yapmaktan bahsetti. Bayburt'un rekor kırdığını bildiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

Erdoğan'dan emekli maaş zamları ve enflasyonla mücadelede kararlılık açıklaması

"Senin için vefanın, büyük kalbin, adam anlayışının emsali yok. Bayburt son seçimde dünyada bir benzeri olmadığını yeniden kanıtladı. 14 Mayıs'ta yüzde 78,86 oyla bize destek veren Bayburt, iki hafta sonra yüzde 82,45'e yükseldi. Oy rekoru kıran ve kimseyi birincilikten düşürmeyen Bayburt'a teşekkür etmek istiyorum. Dayanacağız, durmayacağız.

31 Mart 2024 tarihinde tüm Türkiye'ye örnek olacak belediye seçimlerinde sizlerden rekor destek bekliyorum."

ENFLASYON VE EMEKLİ MAAŞLARI

Emekli maaşı artış oranının yüzde 25 olarak artırdıklarını söyleyen Erdoğan, şu ifadelerle devam etti:

"Değerli kardeşlerim, 28 Mayıs'tan bu yana Türkiye siyasi tarihindeki en önemli seçimleri geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ikinci döneminde aziz ülkemizin takdiri ile birlikte 5 yıl daha vatana hizmet etme imkanı bulduk. Sizler bu görevi verdiniz, hızla kabinemizi oluşturduktan hemen sonra ülkemizin ihtiyaçları ve ülkemizin sorunları ile ilgilenmek üzere yola çıktık.

Asgari ücretliden memura, çiftçiden gençlerimize kadar toplumumuzun farklı kesimlerine güzel haberler getirdik.

Son olarak dün emekli maaşlarına ilişkin yönetmeliği kurulumumuzun onayına sunduk. 2023'ün ilk 6 ayında TÜFE %19,77; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için sosyal yardımdan fazladan pay vererek zam oranını %25'e çıkarıyoruz. Emekli kadro ve memurlar için toplu sözleşmede öngörülen maaş artış oranı %17,55; Ayrıca refah payı da paylaşarak artış oranını %25'e çıkarıyoruz. Sonuç olarak Bağ-Kur SSK Emekli ve Emekli Sandığı'nı aynı oranda artırıyoruz. Enflasyonun üzerinde yaptığımız zamlarla emeklilerimizi enflasyona itmeme sözümüzü tutuyoruz.

Emekliler için düzenlenen bu adım yine hayırlara vesile oluyor. Enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz; Açgözlü, fırsatçılara kesinlikle izin vermeyiz."