Emekli maaşlarına iyileştirme geliyor! Erdoğan müjdeli haberi bizzat paylaştı:'Bakanlara gerekli talimatı verdim!'

Emekli maaşlarına iyileştirme geliyor! Erdoğan müjdeli haberi bizzat paylaştı:'Bakanlara gerekli talimatı verdim!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına iyileştirme yapılması için bakanlara "gerekli talimatları" verdiğini açıkladı.

AK Parti genel merkezindeki genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meydanlarda söz verdiğimiz gibi asgari memur maaşını 22 bin 17'ye çıkarıyoruz. Memurların ortalama maaşı ise 25 bin 15 lira olacak. Bakanlarımıza iyileştirmelerle ilgili gerekli yönlendirmeleri yaptım. Başkan yardımcımız ve ilgili bakanlarımız şimdiden çalışmalarına başladılar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. 14 Mayıs seçimleri sonrasında video konferansla görüştüklerini hatırlatan Erdoğan, 27 ve 28 dönem milletvekillerinin katıldığı bu görüşmede, her ikisinin de seçimleri değerlendirdiğini ve alınacak tedbirleri kararlaştırdığını söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME GELİYOR

Emekli maaşlarına iyileştirme geliyor

Memur maaşları için yapılacak düzenlemelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşları ile ilgili iyileştirme çalışmalarını başlattıklarını aktardı. Erdoğan'ın konuyla ilgili konuşması şöyle:

“Ülkemizle bir ayda çok güzel haberler paylaştık. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra dün de memur maaşlarına ilişkin düzenlemeyi TBMM'ye sunduk. Meydanlarda söz verdiğimiz gibi memurların asgari maaşlarını 22 bin 17 liraya çıkarıyoruz. Tüm memurların maaşlarına her yıl zam yapıyoruz.

5 ay önce yaşanan depreme rağmen ne söz verdiysek hepsini teker teker yerine getirdik ve yapıyoruz. Asgari emekli maaş miktarını 7 bin 500 liraya çıkararak bu konudaki hassasiyetimizi gösterdik. Dün enflasyon oranı netleşirken emeklilerimizin yeni maaşı da belli oldu. Başkan Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız görevlerine başladılar. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde gerekli açıklamayı yapacağız."