Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezi programına BAE ziyareti de eklendi! Kritik anlaşmalar yapılacak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezi programına BAE ziyareti de eklendi! Kritik anlaşmalar yapılacak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edeceği ve iki ülkenin arasında çok sayıda anlaşma imzalanacağı söylendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevde bulunan Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, Bayramdan önce Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişler ve orada bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi. Başkent Abu Dabi'de düzenlenen görüşmede ikili ilişkiler ve ekonomik işbirlikleri ile ilgili fırsatlar da ele alınmıştı.

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, BAE ziyaretini değerlendirerek, çok verimli geçtiğini söyledi. Bakan Şimşek, BAE Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile yaptığı görüşmenin ekonomik işbirliği için yeni fırsatları takdir ettiğini ve iki heyet arasındaki istişarelerin tatillerde de devam ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezi programına BAE ziyareti de eklendi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAE’YE GİDİYOR

Bakan Mehmet Şimşek, BAE heyetinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini de belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki heyet arasındaki çalışmalar şekillenir düzelmez BAE'yi ziyaret edeceğini söyledi. Şimşek, ziyaretin 11-12 Temmuz'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Gürses Gazetesi