Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 10 soru geldi! İşte o sorular..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 10 soru geldi! İşte o sorular..

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 10 adet soru sordu. Bu soruların ardından Kılıçdaroğlun'dan yanıt gelip gelmeyeceği merak konusu haline geldi. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların yanı sıra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nda 10 adet soru yöneltti. Konuşmasındaki en çarpıcı başlık olarak görülen bu soruların ardından gelecek olan yanıtlar ise oldukça başladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na gelen sorular...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 10 SORU

  1. PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını siyasi uzantıları ile birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?
  2. Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatılarını destekliyor mu?
  3. NATO üyesi tartışmalarında kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı?
  4. Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı?
  5. Dünyanın yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye ilkesel düzeyde destek veriyor mu?
  6. Mahkeme kararlarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları kenara bırakıp siyaseti ülkenin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?
  7. Siyasi stratejilerini kendi partisinin mensuplarıyla belirlemeye yönelecek mi yönelmeyecek mi?
  8. Bu toprakların tüm değerleri sembolleri ile asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?
  9. Partisi içindeki her türlü terör örgütü destekçisi tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düşünüyor mu?
  10. Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

Bu 10 sorunun yanı sıra bir süredir devam eden tartışmalar hakkında Erdoğan Kılıçdaroğlu'na şu sözler ile yanıt verdi;

"Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Van'da eğer bu PKK örgütünün uzantısı olanlar görevde olmuş olsaydı şu anda suyu olan bir Van bulamazdınız. Van'a suyu biz götürdük. Daha ilk geceden itibaren Van'da sizin yanınızda olanlar Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı. Belediye başkan vekili görevini öyle anlatıyor ki sanırsınız ki ses Kandil'den geliyor. Bay Kemal suyu akmayan musluğu açmak suretiyle çok büyük yatırım yaptığını söyleyecek kadar zavallı. CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarını belediyeleri engelleme çabası olarak takdim ediyor. Göreve gelirsen müteahhitlere ödeme yapmacağız diyorsunuz devlette devamlılık vardır, ödemeye mecbursun. Bu zatın Demirtaş'ından Kavakla'sına ülke ve millet düşmanı teröristleri savunmaktan başka bir çabası var mı?"

"Yalan olduğu ilgili kurumlar tarafından ispatlanmış konuları sanki ilk defa söylüyormuş gibi sürekli tekrarlama ısrarı şahsiyetli bir adamın yapacağı iş değil. Kılıçdaroğlu TURKEN Vakfı'na yönelik iftiralarla kime hizmet ediyor? Kılıçdaroğlu bu yurdu binbir türlü iftirayla diline dolayarak kime hizmet ediyor dersiniz? Bu zat ailemizle uğraşmayı adet haline getirdi. Rahmetli Muhammed Ali'nin çiftliğini de aynı vakfımız vasıtasıyla öğrencilerimizin hizmetine sunarak, bu zatı daha da çatlatacağız."