Kansere yakalanan Armağan Çağlayan'ın sağlık durumunda son dakika gelişmesi: “Sigarayı bırakması şart!”

Kansere yakalanan Armağan Çağlayan'ın sağlık durumunda son dakika gelişmesi: “Sigarayı bırakması şart!”

Geçtiğimiz haftalarda akciğer kanserine yakalandığını açıklayan ve kısa süre önce de ameliyat olan başarılı televizyoncu Armağan Çağlayan, sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri aktardı.

Asıl mesleği avukatlık olan ancak seneler önce kariyer tercihini medyadan yana kullanan Armağan Çağlayan, uzun süre boyunca ses yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Sivri dili ve dobra tavrı ile yarışmacıların en çok çekindikleri isimler arasında bulunan Çağlayan, geçtiğimiz yıllarda YouTube kanalı üzerinden kendi programını sunmaya başladı. Aynı zamanda turneler düzenleyerek birçok şehirde sahne alan Çağlayan, geçtiğimiz günlerde sevenlerini üzen bir açıklama yayınladı.

Yaklaşık olarak 3 hafta önce resmi Instagram hesabı üzerinden bir paylaşım yayınlayan ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, olası yanlış haberlerin önüne geçmek üzere sağlık durumuna ilişkin bir bilgi vermek istediğini belirtti. Yaptırmış olduğu yıllık sağlık taramasında akciğerinde bir kitle tespit edildiğini ifade eden Çağlayan, kanser teşhisi aldığını açıkladı. Bu haberi ile sevenlerini üzen Çağlayan, geçtiğimiz haftalarda bir ameliyat geçirdi. Tümörün lenflere ilerlemediğini ve ameliyat ile kitlenin temizleneceğini sonrasında ise tedavi takvimine karar verileceğini ifade eden Çağlayan, yeni bir açıklama ile sevenlerinin içini rahatlattı.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ!

kansere-yakalanan-armagan-caglayanin-saglik-durumunda-son-dakika-gelismesi-sigarayi-birakma.jpg

Geçtiğimiz hafta 4,5 saat süren bir ameliyata giren ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, sevenleri ve yakın çevresi tarafından merak edilen sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Çağlayan aslında hiçbir şikayetinin olmadığını, hastaneye rutin sağlık taraması için gittiğini ve sonucunda da akciğerinde bir kitlenin tespit edildiğini belirtti. Bu tespitin hemen ardından tedavi sürecinin başladığını ifade eden Çağlayan, 6 ay sonra gitmiş olsaydı bambaşka bir tablo ile karşılaşılabileceğini bu neden ile de erken teşhisin çok önemli olduğunu belirtti.

DOKTORDAN AÇIKLAMA!

Çağlayan’ın doktorlarından olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Tarhan, akciğer tümörünü en erken evrede yakaladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Lenf bezleri temizlendi ve kapalı ameliyat yaptık. Hem kısa süre içerisinde ayağa kalktı hem de yaraları oldukça kısa sürede iyileşecek. Bunu erken tespit etmek oldukça önemliydi. Aile öyküsü bulunan, 50 yaşın üzerinde olan ve sigara içen vatandaşların yılda bir kere akciğerlerine baktırması, oldukça önemli. Armağan Bey sigarayı bırakıp, yürüyüşlerini aksatmaz ise eskisinden çok daha iyi olarak hayatına devam edebilecek.”