Justin Bieber Yüzünü Felç Eden Ramsay Hunt Sendromu Nedir? Ramsay Hunt Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

Justin Bieber Yüzünü Felç Eden Ramsay Hunt Sendromu Nedir? Ramsay Hunt Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

Justin Bieber'ın yüzünün sağı tarafını tamamen felç olmasına hangi hastalık sebep oldu. Dünyaca ünlü yıldızın Ramsay Hunt Sendromu hastalığına yakalandığı açıklandı. Ramsay Hunt Sendromu'nun belirtileri nelerdir? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Justin Bieber'ın yüzünün sağı tarafını tamamen felç olmasına hangi hastalık sebep oldu. Dünyaca ünlü yıldızın Ramsay Hunt Sendromu hastalığına yakalandığı açıklandı. Ramsay Hunt Sendromu'nun belirtileri nelerdir?

Dünyaca ünlü pop yıldızı Justin Bieber'ın yüzünün sağ tarafının tamamen felç olmasına sebep olan Ramsay Hunt Sendormudur. Hayranları ve herkesin ilk defa duyduğu bu hastalığın ne olduğu hakkında insanların pek fazla bilgisi bulunmamaktadır. Justin Bieber hayranları meraklı bekleyişle son durum hakkında ne olup bittiğini öğrenmek istediklerini sosyal medya platformlarında belirttiler. Ünlü yıldız sosyal medya hesabında gerçekleştirdiği canlı yayın ile sürecin nasıl olduğunu açıkladı. Hiç beklemediği bir anda olduğunu söyledi. Bieber instagram hesabından açtığı canlı yayında yüzünü göstererek olayları anlattı. Yüzünün sağ tarafının tamamen felç olduğunu belirtti. Bieber, Gördüğünüz gibi, şuan da bu gözüm kapanıyor ama diğeri kapanmıyor. Yüzümün bir tarafında gülümserken bu tarafında gülümseyemiyorum. Sol tarafımda tepkiler verebiliyor, ağız, burun, göz ve kaşım ile ilgili tepkiler verebiliyorum. Ama sağ tarafım donuk vaziyette hiçbir şey yapamıyorum. Demek yüzümün bu tarafında tam bir felç var. Felç oldu geçici olduğunu düşünüyorum. Doktorlar ile konuştum. Ramsay Hunt Sendromu olduğumu söylediler dedi.

Ramsay Hunt Sendromu Nedir?

Ramsay Hunt Sendromu, insanlarda bir çeşit salgın gibidir. Bulaşıcı olma niteliği taşıdığını söyleyen uzman doktorlar bulunuyor. İnsanlarda nadir görülen bir olay olduğundan dolayı tam anlamıyla net bir tanı veya belirtileri var denilemiyor. Durumun bu hayli karışık olması da insanlarda hafif de olsa tedirginlik oluşturdu. Sendrom, yüz hareketleriyle ilgili sinirlerin iltihaplanmasına neden olduğu nörolojik bir hastalık olduğu tam bir kanı olarak ortak cevaptır. Sinirler iltihapladığında, çalışma yeteneklerini kaybederek geçici yüz felci veya felce yol açmaktadır. En büyük belirtisi kişinin yüz kaslarının düzgün çalışma için gerekli tepkileri verememesidir. Sendroma yol açan en büyük düşmanın stres olduğu iddia ediliyor. Stres her hastalığın başı olduğu gibi burada da en üst sırada yer alıyor.