Son dakika: Kocaeli'nin ardından Edirne'de de düzensiz göçmenler yakalandı!

Son dakika: Kocaeli'nin ardından Edirne'de de düzensiz göçmenler yakalandı!

Geçtiğimiz günlerde Yunan ordusu tarafından darp edilerek Edirne sınırına bırakılan düzensiz göçmenler ile gündeme gelen emniyet güçleri, bugün de yeni düzensiz göçmenler yakaladı.

Ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan ötürü başta Türkiye olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine de göç etme gayreti içerisinde olan göçmenler, günümüz dünyasının en büyük problemlerinden birisi haline dönüştü. Ülke yönetimlerinden gelen adımlar ile oluşturulan mülteci politikaları gündemden düşmezken özellikle ülkemizde gözlenen göçmen yoğunluğu sıklık ile değerlendirilmeye devam ediliyor.

Avrupa ülkelerine geçiş imkanı sağladığı için ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olan Edirne, sık sık düzensiz göçmenler ile basında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Meriç Nehri’nin kıyısını kullanarak Yunanistan’a geçen ve oradan da Avrupa ülkelerine geçiş yapmayı planlayan düzensiz göçmenler Yunan emniyet güçleri tarafından fark edilerek darp edilmiş ve denizin ortasına bırakılmıştı. Edirne’ye yüzerek ulaştıklarını ifade eden Afganistan, Fas ve İran uyruklu düzensiz göçmenlere Mehmetçik tarafından yardım eli uzatılmış ve sağlık kontrollerinin yapılması sağlanmıştı.

Bugün ise Kocaeli ilinden gelen düzensiz göçmen haberinin hemen ardından Edirne’ den de bir göçmen yakalama haberi geldi. Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yüzlerce düzensiz göçmeni yakaladığı öğrenildi.

278 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI!

son-dakika-kocaelinin-ardindan-edirnede-de-duzensiz-gocmenler-yakalandi-2.jpg

Edirne emniyet güçleri düzenledikleri bir operasyon ile düzensiz göçmenleri yakaladı. Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre düzensiz göç ile mücadeleye yönelik düzenlenmiş olan faaliyetler kapsamında durdurulmuş olan 2 araçta kapsamlı bir inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda farklı uyruklara sahip oldukları tespit edilen tam 278 düzensiz göçmen yakalandı.

278 düzensiz göçmenin yakalanmasının ardından 3 organizatör gözaltına alındı. Yapılan açıklamalara göre mahkemeye sevk edilen 3 organizatörden 2’si tutuklandı.

EDİRNE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI!

Bugün Kocaeli’nde 92 düzensiz göçmenin yakalandığı ve sınır dışı edildiği bilgilerinin gelmesinin ardından Edirne’den de 278 düzensiz göçmenin yakalandığına dair açıklama geldi. 2 kişinin tutuklandığı operasyona ilişkin açıklama yapan Edirne İl Jandarma Komutanlığı, şu ifadeleri kullandı: “Emniyet ve asayişin sağlanması amacı ile göçmen kaçakçılığına karşı verilen mücadeleye halkımızın desteği ile daha kararlı bir şekilde devam edilecektir.”