Türkiye geneli vasıflı vasıfsız 24 bin işçi alımı başladı! Başvurular nereye, nasıl yapılacak?

Türkiye geneli vasıflı vasıfsız 24 bin işçi alımı başladı! Başvurular nereye, nasıl yapılacak?

İş arayanların en sık araştırdığı kurumların başında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) geliyor. İŞKUR, yayımladığı personel alımlarında Türkiye geneli vasıflı vasıfsız 24 bin işçi alımı yapılacağı ifade edildi. Peki, başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

Türkiye geneli 81 ilde beden işçisi alımı yapılacak. Alımların ağırlıklı olarak özel sektöre yapılacağı ifade edilirken, başvurular firmalar tarafından alınmaya başlandı. Başvurulara ilişkin detaylar da başvurmak isteyenler için açıklandı!

BEDEN İŞÇİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda bulunmak isteyenler için beden işçisi başvuru şartları merak konusu oldu. Alımlarda ilanların başvuru şartları değişkenlik gösterebiliyor. Adayların bu süreç içerisinde hem genel hem de özel şartları yerine getirebilmesi gerekiyor. Özel şartlar için ilanların içeriğine bakılabileceği ifade edildi. İŞKUR genel başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Emekli olmamak, emekli aylığı almıyor olmak
  • Başvuru süresi itibarıyla başvuru yapılacak il içerisinde ikamet ediyor olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir akıl sağlığı ya da bedensel engelinin olmaması
  • Güvenlik soruşturmasını olumlu olması Adli sicil kaydının temiz olması

Belirtilen bu şartlar İŞKUR’un genel başvuru şartlarıdır. Yaş ve eğitim durumu ilanların içeriğine ve çalıştırılacak pozisyona göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple adayların başvuru süresi içerisinde ilan şartlarını detaylı bir şekilde incelemesi önerilmektedir.

KPSS ŞARTI YOK

Alımlar ağırlıklı olarak özel sektöre yapılacak. Kamu alımları için de detayları öğrenmek isteyenler Beden işçisi mesleği için yapılan alımların içerisinde “Kamu” filtrelemesi yapabilir. Kamu işçi alımları için genel olarak KPSS puan şartı aranmamaktadır.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların İŞKUR üzerinden online bir şekilde yapılacağı ifade edildi. Adaylar başvurularını ilanların sağ kısmında yer alan tarihlere kadar online bir şekilde yapabilir. İsteyen adaylar ise en yakın İŞKUR şubesine gidebileceği gibi İŞKUR’u arayarak başvurularını tamamlayabilir.