Edirne'de yeni yıl heyecanı başladı! Kuyumcular indirim kampanyalarını duyurdu!

Edirne'de yeni yıl heyecanı başladı! Kuyumcular indirim kampanyalarını duyurdu!

Yeni yıla sayılı günler kala hazırlıklarını devam ettiren Edirne esnafları, tezgahları doldurmaya başladı. Son haber ise kuyumculardan geldi. Edirneli kuyumcular, yılbaşı indirimlerini başlattı.

Bir süredir ekonomi piyasalarında ortaya çıkan yukarı yönlü grafikler sebebi ile oluşan kur farkı, ülkemizin yabancı turistlerin akınına uğramasına aracılık etti. Döviz karşılığında kazanç elde eden turistler, gıda başta olmak üzere birçok ihtiyacını Türkiye’den karşılamaya başladı. Özellikle Edirne sınır kapısından ülkemize giriş yapan Bulgar ve Yunan vatandaşlar, Edirne esnafının yüzünü güldürdü.

Pandemiden bu yana birçok farklı faktör sebebi ile kazanç elde etmek konusunda bir hayli güçlük yaşayan Edirneli esnafların yüzleri, sınır kapılarından geçen Bulgar vatandaşlar sayesinde güldü. Gıdadan giyime birçok ihtiyaçlarını Edirne Ulus Pazarı’ndan karşılayan Bulgar turistler tezgahlarda hiçbir şey bırakmazken bölgede yeni yıl heyecanı da başladı.

Yeni yılı kutlamak amacı ile Edirne’de bulunan otelleri tercih eden birçok Bulgar turist, otel doluluk oranlarını artırdı. Konaklama alanında bu gelişmeler yaşanırken Edirneli kuyumcular da yeni yıl hazırlıklarına başladıklarını duyurdu. Şehirde kuyumculuk yapan birçok esnaf, sevdiklerine ve diğer yakınlarına yeni yıl hediyesi almak isteyen vatandaşlar için çeşitli indirim kampanyaları başlattıklarını açıkladı.

YILBAŞINDAN ÖNCE ALTIN ALMALARINI TAVSİYE ETTİ!

edirnede-yeni-yil-heyecani-basladi-kuyumcular-indirim-kampanyalarini-duyurdu.png

Son haftalarda tekrar yükselişe geçen altın fiyatları, birikimlerini altın piyasasında değerlendirmek isteyen tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Edirne Saraçlar Caddesi kuyumcu esnaflarından olan Rahmi Cömert, vatandaşlara 2023 yılına girmeden önce altın almalarını tavsiye etti.

“HER BÜTÇEYE UYGUN ÜRÜN VAR!”

Yeni yıl hazırlıklarına başlamış olduğunu ifade eden Cömert, şu an tezgahında her bütçeye uygun ürünün mevcut olduğunu ifade etti. Ürünlere, yeni yıla özel indirimler yapıldığını ifade eden Cömert, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Pırlanta ürünlerinde yüzde 60’a varan indirimler yaptı. Gümüşlerde ve saatlerde ise yüzde 50’lik indirimimiz bulunuyor. Yeni yıl için tüm hazırlıkları tamamladı. Şu an hareketlilik başladı. Biz, geçtiğimiz yıllara göre daha iyi bir yılbaşı geçireceğimiz düşünüyoruz. Havalar güzel olduğu için vatandaşlar çarşıya çıkıyorlar. Bu da alışverişlere olumlu olarak yansıyor.”