YÖK'ten öğrenci affı açıklaması geldi! Başkan Özvar açıklama yaptı!

YÖK'ten öğrenci affı açıklaması geldi! Başkan Özvar açıklama yaptı!

YÖK öğrenci affı ile ilgili ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Öğrencileri ilgilendiren bu açıklamaların ardından öğrenci affı merak konusu oldu. Peki öğrenci affı ile ilgili hangi açıklamalar geldi? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

YÖK başkanı Özvar bugün oldukça ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının arasında kısa süre önce gündemde olan "öğrenci affı" da vardı. Konu ile ilgili daha önceki açıklamalarına ek olarak yeni gelişmelerden de bahsetti. Peki Özvar öğrenci affı ile ilgili hangi açıklamalarda bulundu? İşte detaylar...

Özvar "öğrenci affı" ile ilgili ne söylemişti?

“Sizlerin de gayet iyi bildiği gibi öğrenci affı olup olmayacağı konusunda yetkili merci Meclis. Yani milletin iradesinin tecelli ettiği Meclis, milletvekilleri ve ilgili siyasi partilerin görüşleri çok önemli. Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme, bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi Meclisindir.

- Biz yükseköğretim kurulu olarak bize, Meclisten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek suretiyle yükseköğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesinin, Meclisteki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.

- Netice itibariyle Yükseköğretim Kurulu olarak Türkiye'deki yüksek öğretim alanı içine giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konularda bigane kalamaz, duyarsız kalamaz. Mutlaka bu konudaki bilgisini, görgüsünü ve tecrübesini mutlaka paylaşır. Bunu yaparken de elbette ki hem sistemin dışında şu an kalan öğrencileri dikkate alır, eğitim öğretim kalitesini dikkate alır.

- Buna ilişkin mutlaka bir çalışma yapar. Yapacağımız çalışma elbette ki yüksek öğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır diye düşünüyorum. Bu konularda tabii ki af konusunda da öğrenci affı konusunda da artık bildik, konvansiyonel, alışılmış yöntemlerin ötesinde öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin elbette, bu konudaki içinde bulunduğu eğitim öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapacaktır. Bunu ifade etmek isterim.”

YÖK Başkanı Özvar'ın Öğrenci Affı Açıklaması;

Özvar, konuşmasında öğrenci affı ile ilgili yeni birkaç detaya da değindi. Özvar'ın açıklamasında şunlar vardı;

"Bu konuda af yetkisi Meclis'imizindir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız nihayetinde nasıl takdir ederse af konusunda çalışmalar da o yönde ilerleyecektir. Yükseköğretim Kurulu olarak, genel af veya kısmi afla ilgili olmak üzere her türlü bilgi, tecrübe ve deneyimimizi bütün paydaşlarımızla paylaşacağız. Bu konuda Yükseköğretimin yönetiminin de meseleye bakışını istenildiğinde açık yüreklilikle ifade edeceğimizi dile getirebilirim. Dolayısıyla şunu söyleyebilirim. Eğer Meclis bu konuda bir irade sergilerse Yükseköğretim Kurulu bu konuda görüşlerini paylaşmaktan asla geri kalmayacaktır."