Okullarda 3 gün tatil uygulaması başlıyor! Artık 4 gün okul 3 gün tatil var

Okullarda 3 gün tatil uygulaması başlıyor! Artık 4 gün okul 3 gün tatil var

Okullarda devrim niteliğinde bir değişiklik: Okulların 4 gün olması için adımlar atılıyor. Tasarruf sağlayacak bu yeni uygulama, eğitim sisteminde çığır açabilir. İşte detaylar...

Son yıllarda teknolojinin hızla ilerlemesi ve yeni neslin akıllı cihazlara bağımlılığının artması, eğitim ve öğretim alanında da dikkate alınması gereken önemli konular haline geldi. Bu bağlamda, İngiltere ve İzlanda gibi ülkelerde okulların haftalık eğitim süresinin dört güne indirilmesi teklifi gündeme geldi. Bu değişiklikle, okullarda yüzde 60 tasarruf sağlanması hedefleniyor. Benzer bir uygulama Norveç'te pilot okullarda dört gün ders, üç gün tatil şeklinde gerçekleştiriliyor ve bu yönde devam edeceği duyuruldu. Belçika'da da haftada dört gün çalışma pilot uygulamasına geçilmişti.

BU UYGULAMA TÜRKİYE'DE DE OLACAK MI?

1

Haftada dört gün okul uygulamasını destekleyenler, bu değişikliğin enerji maliyetlerini azaltacağını ve tasarruf sağlayacağını belirtiyor. Ancak, çocukların okullardan uzaklaşacağı endişesiyle bu fikre karşı çıkanlar da bulunuyor. Türkiye'de de bu gelişmeler Avrupa'da ilgiyle takip ediliyor ve öğrenci velileri de bu konuda Türkiye'de de uygulamaya geçilip geçilmeyeceğini merak ediyor. Şu an için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu konuda bir açıklama yapılmamış durumda. Türkiye'de mevcut durumda haftada beş gün eğitim ve iki gün tatil uygulaması geçerli olsa da, öğrencilerin bu iki günlük tatilleri dershane gibi kurumlara giderek eğitim almaya devam etmeleri, öğrencilerin gelişimine olumsuz etki edebiliyor.