Lukaşenko Prigojin'i 'Putin yardım istedi' diyerek ikna etti!

Lukaşenko Prigojin'i 'Putin yardım istedi' diyerek ikna etti!

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, yaptığı bir açıklamada Wagner lideri Yevgeni Prigojin’i görüşme sırasında nasıl ikna ettiğini söyledi.

Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin, geçtiğimiz gün Rus ordusunu Wagner'e yönelik saldırıyı düzenlemekle suçladı ve yanıt vermekle tehdit etti. Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk etti ve sınırdaki Rostov bölgesine girdi. O sırada Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, , Moskova'ya doğru yürüyen Prigojin ile görüştü ve onu geri çekilmesi için ikna etti.

Lukaşenko Prigojin'i 'Putin yardım istedi' diyerek ikna etti!

Belarus'un Devlet Başkanı Lukaşenko, Prigojin ile görüşmesinde onu nasıl ikna ettiğini anlatırken Prigojin'i Belarus subaylarının önünde övdü. Lukaşenko, Prigojin’in Ukrayna'da çok sayıda asker kaybından dolayı harap olduğunu ve bu kayıplara tanık olan saldırı kuvvetlerinin komutanları tarafından baskı gördüğünü söyledi. Lukaşenko'ya göre Prigojin, Ukrayna'dan birliklerle Rostov'a geldiğinde "çılgınca" bir durumdaydı.

Belarus cumhurbaşkanı, Wagner milislerinin şehri kuşattığını ve diğer birlikler başkent Moskova'ya doğru yürürken Prigojin ile saatlerce müzakere ettiğini söyledi.

"Seni solucan gibi ezecekler"

Lukaşenko Prigojin'i 'Putin yardım istedi' diyerek ikna etti!

Belarus cumhurbaşkanı, Wagner'in liderinin askeri liderlerin yolsuzluğuna ve beceriksizliğine öfkeli olduğunu ve aynı zamanda da muhtemelen ölen askerlerin intikamını almak için orduya saldırmaya hazırlandığını söyledi.

Prigojin’in kendisine "Adalet istiyoruz, bizi boğmak istiyorlar! Moskova'ya doğru gidiyoruz." açıklamasına yanıt olarak 'Sizi solucan gibi yarı yolda ezecekler' yanıtını vererek, ordu komutanının değişiklik talebini yerine getirdi.

Lukashenko, Rusya lideri Vladimir Putin ile de bir araya geldi ve Rus liderin Prigojin’e ulaşamadığını ve yardım istediğini söyledi.

Kaynak:Gürses Gazetesi