Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'ya restini manşetten verdi!

Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'ya restini manşetten verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasında İsveç'in NATO üyeliği konulu görüşme dünya basınında büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun Genel Sekreteri ens Stoltenberg ile yaptığı görüşme sırasında Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliği konusundaki yapıcı duruşunun değişmediğini, ancak ülkedeki PKK destekçilerinin davranışları göz önüne alındığında yasa değişikliğinin bir anlam ifade etmediğini söyledi. Yabancı basın OHAL ilanına geniş yer ayırdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kapsamda söylediği sözlerine manşetten verdi.

Jens Stoltenberg, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya mesafe koyamayan İsveç'in NATO üyeliğini reddetmesine rağmen dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in üyeliği konusundaki yapıcı duruşunun değişmediğini ancak PKK/PYD/YPG destekçilerinin ülkede serbestçe hareket etmesi nedeniyle yasa değişikliğinin bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERi DÜNYA BASININDA..

Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'ya restini manşetten verdi

Önemli zirve ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ile ilgili açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu. Uluslararası haber ajansları toplantıyı "acil" koduyla abonelerine servis ederken Çin merkezli Xinhua Haber Ajansı, haberi "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsveç'i NATO üyesi olmak için PKK protestolarına son vermeye çağırdı" sözleriyle bildirdi. Haberin içeriğinde "Erdoğan, İskandinav ulusunun terörle mücadele yasasında yapılan değişikliğin, PKK ülkede özgürce protesto gösterebildiği sürece Ankara'nın beklentilerini karşılamadığını söyledi." ifadeleri kullanıldı.

"ANA GÜNDEM MADDESİ İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ"

Görüşmenin ana noktalarından birinin İsveç'in NATO üyesi olması olduğunu ifade eden Amerika'nın Sesi, Erdoğan'ın İsveç yasasını değiştirmenin ancak terör olaylarını önlemesi halinde anlam ifade edeceğini söylediğini aktardı.

“ERDOĞAN, 'İSVEÇ'TEKİ PKK HAREKETLERİNİ DURDURMASI GEREKLİ'”

CNN Yunanistan, gelişmeyi "Erdoğan'dan NATO'ya: İsveç, PKK yandaşlarının gösteri yapmasını yasakladı" başlığıyla yayınladı. Al Arabiya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'ten NATO'ya katılım sürecini değerlendirmek adına PKK protestolarını durdurmasını istediğini yazdı.

"TÜRKİYE YAPICI BİR TAVIR SERGİLİYOR"

İsrail merkezli olarak yayın yapan Jarusalem Post, yayınladığı bir haberde Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılmak için PKK'ya karşı bir şekilde harekete geçmesini istiyor" derken, Londra merkezli uluslararası Arap gazetesi Sarku'l-Evsat, Erdoğan'ın İsveç'in değişen terörle mücadele yasalarını uygulamadığını bildirdi.

Kaynak:Gürses Gazetesi