4 ülke Titan denizaltısının enkazını inceleyecek!

4 ülke Titan denizaltısının enkazını inceleyecek!

ABD Sahil Güvenliği tarafından, Titanik seferinde kaybolan ev daha sonra Katastrofik şekilde patlayan denizaltının enkazının toplanması adına bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. Kazanın nedeninin dört ülkeyi kapsayan soruşturma sonucunda açıklığa kavuşturulması bekleniyor.

Titan denizaltısının Titanik enkazına yaptığı yolculuk bir patlamayla sona erdi. Denizaltının beş yolcusu toprağa verilirken, ABD soruşturma için düğmeye bastı.

ABD Sahil Güvenlik, facianın olası nedenlerine yönelik soruşturma başlattığını duyurdu. Gelecekte benzer felaketleri önlemek istiyorlar. Müfettiş Jason Neubauer, gemi enkazını kurtarmanın bir öncelik olduğunu ve insan kalıntıları bulunursa harekete geçileceğini söyledi.

SORUŞTURMAYA 4 ÜLKE KATILACAK

4 ülke Titan denizaltısının enkazını inceleyecek

Soruşturma çerçevesinde hukuki ve cezai suçlamalarda bulunulabileceği açıklandı. Soruşturmanın en üst düzey üzerinden yürütüleceği belirtilirken Neubauer, amaçlarının gelecekteki felaketleri önlemek olduğunu da vurguladı.

BBC, ABD soruşturmasına Kanada, Fransa ve İngiltere'den yetkililerin dahil edileceğini bildirdi. Keşif henüz başlangıç ​​aşamasında ve Titan'ın kalıntılarını bulmak için çaba gösteriliyor. Şimdiye kadar beş ana parça elde edildi.

Kaynak:Gürses Gazetesi